Beliggenhet

Se interaktivt kart her.

For noen vil utsikten alene være nok til å etablere seg på Kniveåsen. For de fleste innebærer det å bo imidlertid mye mer enn utsikt og sol. På Kniveåsen havner du i en bydel hvor det er godt å bo, og hvor det meste ligger rett i nærheten. Du får fjorden på den ene siden og marka på den andre.

Et godt sted å vokse opp
Kniveåsen ligger i en rolig del av Drammen hvor alt er lagt til rette for et godt oppvekstmiljø. Her ligger barnehager, skoler, idrettsanlegg og –hall like i nærheten, innrammet av praktfull natur på alle kanter.

Vann
Den nyanlagte Seilstien fører rett ned til til fjorden med badeplasser og båthavna til Drammen seilforening på Solumstranda.

Skog
Kort vei til både Røysjømarka og Nordbykollen. Her kan du nyte naturen året rundt, til fots, på sykkel eller på ski.

Besøk Røysjømarkas venner på Facebook her

Et praktisk sted å bo
Fra Kniveåsen har du kort vei til det aller meste. Butikker og andre servicetilbud ligger rett i nærheten. Du har bare en kort biltur til Drammen og enkel adkomst til E18. I tillegg stopper bussen få minutter fra utgangsdøra.

Historie
Knive Gården var liketil 1853 1 bruk og strakte sig da fra fjorden og op tvers over høideryggen like mot Eik, så det fraskilte bruk 2 ligger i vestskråningen av Skoger Østbygd. Bruk 1 (Vikers) ved fjorden har 10.82 mark skyld, 147 mål innmark og 466 mål skog og nr. 2 (Ryums) 14.66 mark skyld, 260 mål innmark og 400 mål skog. Den tarvelige vei langs stranden gikk før 1870 gjennem gårdsplassen på den nedre gård. Eldre skrivemåter. I Knifrom, 1351, Knifuar, 1396, Knifum, 1400, Kniwe, 1539, Kniffue, 1604, Knive 1723. I gammelnorsk må navnet ha lydt Knifar, flertall av knifr, et ord beslektet med vårt kniv. Meningen må være: Gården ved Kniven, idet der vel siktes til den i nærheten liggende Kniveås. Landskylden blev fra gammel tid utredet i salt, da gården jo lå ved sjøkanten. I 1667 blev 40 lispund salt omsatt til 20 lispund tunge. Av et gammelt brev fra 1351 får vi vite at den mektige Aasa Salmundsdatter på Selvik i Sande forliktes med sin første manns slektninger, at hun skulde ha 5 markebol i Knive, det var hele gården. 1396 valgte Aasa sig gravsted i gråbrødrenes kloster i Tunsberg og testamenterte bl. a. halvparten i Knive til korsbrødrene der, og den annen halvpart til Hovedøy kloster. Ved reformasjonen blir gården antagelig krongods. Så hører vi ikke mere om eierne før straks efter 1600, da forskjellige bønder eiet småparter. I 1650 var gården havnet hos statholderen Hannibal Sehested som skulde ha kjøpt den av borgermester Hans Eggertsen. Mot slutten av hundreåret blev N. Knive selveiergods.